Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenvraag 82-83 (4)

Ik heb bij de volgende examenopgave een andere steunvector is dat goed want mijn richtingsvector van de snijlijn is wel goed.

In een rechthoekig assenstelsel OXYZ zijn gegeven de punten A(4,0,0), B(4,8,0), C (0,8,0) en T (0,0,8). Op AB ligt punt D(4,6,0).
  1. Teken piramide T·OABC.
  2. Bepaal een vectorvoorstelling van de snijlijn van vlak TDO en vlak ACT.
Ik heb (x,y,z)=(0,0,6)+l(2,3,-7). Het model geeft: (0,0,8)+l(2,3,-7). Ik heb mijn uitwerking opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 24 april 2020

Antwoord

In dat geval zou (0,0,6) op de snijlijn moeten liggen. Dat is (duidelijk!) niet het geval, dus dat kan niet goed zijn.

Je schrijft:

$
\eqalign{
& 2x + y + z + d = 0 \cr
& 4 + 1 + 1 + d = 0 \cr
& d = - 6 \cr}
$

Maar dat moet zijn:

$
\eqalign{
& 2 \cdot 4 + 0 + 0 + d = 0 \cr
& 8 + 0 + 0 + d = 0 \cr
& d = - 8 \cr}
$

Helpt dat?

WvR
vrijdag 24 april 2020

©2001-2025 WisFaq