\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 89679 Re: Re: Re: Examenvraag mbo 82-83 (3) $\eqalign{ & M_{BC} = {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c \cr & m_{BC} = {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c + \mu \cdot \overrightarrow a \cr}$Dit gelijk stellen geeft geen ${1 \over 2}\left( {\overrightarrow a + \overrightarrow b + \overrightarrow c } \right)$ mboudd Leerling mbo - dinsdag 21 april 2020 Antwoord Toch wel! Je moest ze aan elkaar gelijk stellen om het snijpunt te bepalen:$\eqalign{ & {1 \over 2}\overrightarrow a + {1 \over 2}\overrightarrow b + \lambda \cdot \overrightarrow c = {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c + \mu \cdot \overrightarrow a \cr & \left\{ \matrix{ \lambda = {1 \over 2} \cr \mu = {1 \over 2} \cr} \right. \cr & D = {1 \over 2}\overrightarrow a + {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c \cr & D = {1 \over 2}\left( {\overrightarrow a + \overrightarrow b + \overrightarrow c } \right) \cr}$ WvR dinsdag 21 april 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$\eqalign{ & M_{BC} = {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c \cr & m_{BC} = {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c + \mu \cdot \overrightarrow a \cr}$Dit gelijk stellen geeft geen ${1 \over 2}\left( {\overrightarrow a + \overrightarrow b + \overrightarrow c } \right)$ mboudd Leerling mbo - dinsdag 21 april 2020
mboudd Leerling mbo - dinsdag 21 april 2020
Toch wel! Je moest ze aan elkaar gelijk stellen om het snijpunt te bepalen:$\eqalign{ & {1 \over 2}\overrightarrow a + {1 \over 2}\overrightarrow b + \lambda \cdot \overrightarrow c = {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c + \mu \cdot \overrightarrow a \cr & \left\{ \matrix{ \lambda = {1 \over 2} \cr \mu = {1 \over 2} \cr} \right. \cr & D = {1 \over 2}\overrightarrow a + {1 \over 2}\overrightarrow b + {1 \over 2}\overrightarrow c \cr & D = {1 \over 2}\left( {\overrightarrow a + \overrightarrow b + \overrightarrow c } \right) \cr}$ WvR dinsdag 21 april 2020
WvR dinsdag 21 april 2020
©2001-2024 WisFaq