Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89665 

Re: Re: Examenvraag mbo 82-83

Ik kom bij b. tot een vreemd antwoord. Ik krijg twee verschillende m's om het snijpunt te vinden. Daarbij is nu mischien mijn snijpunt fout en mijn lengte TS ook. Ik kom op 19,20 het antwoord geeft 9:

PQ snijdt het vlak ABF in S en het vlak OCG in T. Bereken de lengte vsn lijnstuk ST.

PQ=(10,0,1)+e(-2,2,1)
ABF=(6,0,0)+l(0,1,0)+m(1,0,0)

10-2e=6+m
2e=l
1+e=0

e=-1
2+10=6+m$\Rightarrow$m=6

2e=l
l=-2

x=10+2=12
y=-2
z=0

S(12,-2,0)

C(0,6,0) G(0,6,6)
OCG=l(0,6,0)+l(0,6,6)=l(0,1,0)+m(0,1,1)
PQ=(10,0,1)+e(-2,2,1)

0=10-2e$\Rightarrow$e=5
1+m=2e$\Rightarrow$10=1+m$\Rightarrow$m=9
m=1+e$\Rightarrow$hoe kan dit ??dit klopt niet.

x=0
y=10
z=9

T=(0,10,9)

ST=√|(0,10,9)-(12,-2,0)|=√(144+144+81)=19,20

Model geeft 9.

mboudd
Leerling mbo - maandag 20 april 2020

Antwoord

Je coördinaten van $S$ kloppen niet. Je zou deze berekening hebben willen maken:

$
\eqalign{
& l_{PQ} = \left( {\matrix{
{10} \cr
0 \cr
1 \cr

} } \right) + \varepsilon \left( {\matrix{
{ - 2} \cr
2 \cr
1 \cr

} } \right) \cr
& ABF:\left( {\matrix{
6 \cr
0 \cr
0 \cr

} } \right) + \lambda \left( {\matrix{
0 \cr
1 \cr
0 \cr

} } \right) + \mu \left( {\matrix{
0 \cr
0 \cr
1 \cr

} } \right) \cr
& \left\{ \matrix{
10 - 2\varepsilon = 6 \cr
2\varepsilon = \lambda + \mu \cr
1 + \varepsilon = \mu \cr} \right. \cr
& \varepsilon = 2 \cr
& S(6,4,3) \cr}
$

Dat had natuurlijk sneller gekund! Je kan de vergelijking van vlak $ABF$ snel zien:

$x=6$

Hetzelfde geldt voor het vlak $OCG$. Ik had $
T(0,10,6)
$. Nog een keer proberen dan maar?

WvR
maandag 20 april 2020

 Re: Re: Re: Examenvraag mbo 82-83 

©2001-2024 WisFaq