Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenopgave mbo 82-83

Bij b. weet ik de oppervlakte van de driehoek OAP en ik weet punt A. Ik heb OA uitgerekend (5√2) en ik weet de hoogte (√2) maar die 5√2 is niet de basis toch?

Gegeven zijn het punt A(4,2) en de lijnen l:l(1,1) en m:(4,2)+m(1,1). Een punt P ligt op de lijn l.
  1. Bereken de afstand tussen de lijnen l en m.
    Die heb ik berekend √2
  2. Bereken de coördinaten van P als gegeven is dat de oppervlakte van driehoek OAP gelijk is aan 4.

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 18 april 2020

Antwoord

Als de hoogte √2 is en de oppervlakte gelijk aan 4 dan:

$
\eqalign{
& \frac{1}
{2} \cdot OP \cdot \sqrt 2 = 4 \cr
& OP = 4\sqrt 2 \cr}
$

Ik zou denken dat $d(O,P)=4\sqrt{2}$ moet worden.

WvR
zaterdag 18 april 2020

©2001-2024 WisFaq