Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: kansberekening

Bedankt voor de reactie.

Klopt het volgende dan:
populatie   n    x   p'=x/n
rood+blauw 100 79 0.79
groen 100 21 0.21
SE(d)=√(p1'(1-p1')/n)+(p2'(1-p2')/n)
SE(d)=√(0.79(1-0.79)/100)+(0.21(1-0.21)/100)
Se(d)=0.0576

(p1'-p2')±z·SE(d)
=(0.79-0.21)±1.96·0.0576
=0.58±0.1129

dus de kans dat je een groene bal pakt is 58 ± 11.3%
klopt dit, of niet?
Groeten,

Matthijs

Matthi
Student hbo - maandag 24 maart 2003

Antwoord

dat lijkt mij niet:
Waarom die verschiltoets ? je wil zelfs niet eens toetsen !
Bovendien is die 58% totaal niet in overeenstemming met het steekproefresultaat.
Ik dacht aan de volgende berekening voor groen:
In de steekproef geldt p=0,21
Betrouwbaarheidsinterval: p-z·√(p·(1-p)/n) $<$ $\pi$ $<$ p-z·√(p·(1-p)/n) =
0,21-1,96·√(0,21·0,79/100) $<$ $\pi$ $<$ 0,21+1,96·√(0,21·0,79/100)

jadex
maandag 24 maart 2003

©2001-2024 WisFaq