\require{AMSmath} D uitdrukken in p Gegeven:$l:\left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ 6 \\ 3 \\\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ 2 \\ 1 \\\end{array}} \right)$$C$ ligt op $l$ en heeft als $x$-coördinaat $p$.$M( - 1,4,3)$$D$ ligt op $MC$ zodat $CM=MD$Gevraagd:Druk de coördinaten van $D$ uit in $p$. mboudd Leerling mbo - woensdag 15 april 2020 Antwoord De coördinaten van $C$ uitgedruk in $p$:$C(p,2p + 4,p + 2)$$C$ ligt op $l$ en M ligt op de lijn MC.$D$ ligt ook ergens op $MC$ en wel zo dat $CM=MD$. De richtingsvector van de lijn $m$ is $MC$:$\overrightarrow {MC} = \overrightarrow C - \overline M = \left( {\begin{array}{*{20}c} p \\ {2p + 4} \\ {p + 2} \\\end{array}} \right) - \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 4 \\ 3 \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {p + 1} \\ {2p} \\ {p - 1} \\\end{array}} \right)$De vectorvoorstelling van $m$ wordt dan:$m:\left( {\begin{array}{*{20}c} x \\ y \\ z \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 4 \\ 3 \\\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c} {p + 1} \\ {2p} \\ {p - 1} \\\end{array}} \right)$Als je $\mu=1$ neemt dan krijg je punt $C$. Om het punt $D$ te krijgen moet je $\mu=-1$ nemen en dan krijg je de coördinaten van $D$ uitgedrukt in $p$:$D( - p - 2, - 2p + 4, - p + 4)$...en meer moet het niet zijn.Opgelost? WvR woensdag 15 april 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven:$l:\left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ 6 \\ 3 \\\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ 2 \\ 1 \\\end{array}} \right)$$C$ ligt op $l$ en heeft als $x$-coördinaat $p$.$M( - 1,4,3)$$D$ ligt op $MC$ zodat $CM=MD$Gevraagd:Druk de coördinaten van $D$ uit in $p$. mboudd Leerling mbo - woensdag 15 april 2020
mboudd Leerling mbo - woensdag 15 april 2020
De coördinaten van $C$ uitgedruk in $p$:$C(p,2p + 4,p + 2)$$C$ ligt op $l$ en M ligt op de lijn MC.$D$ ligt ook ergens op $MC$ en wel zo dat $CM=MD$. De richtingsvector van de lijn $m$ is $MC$:$\overrightarrow {MC} = \overrightarrow C - \overline M = \left( {\begin{array}{*{20}c} p \\ {2p + 4} \\ {p + 2} \\\end{array}} \right) - \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 4 \\ 3 \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} {p + 1} \\ {2p} \\ {p - 1} \\\end{array}} \right)$De vectorvoorstelling van $m$ wordt dan:$m:\left( {\begin{array}{*{20}c} x \\ y \\ z \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} { - 1} \\ 4 \\ 3 \\\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c} {p + 1} \\ {2p} \\ {p - 1} \\\end{array}} \right)$Als je $\mu=1$ neemt dan krijg je punt $C$. Om het punt $D$ te krijgen moet je $\mu=-1$ nemen en dan krijg je de coördinaten van $D$ uitgedrukt in $p$:$D( - p - 2, - 2p + 4, - p + 4)$...en meer moet het niet zijn.Opgelost? WvR woensdag 15 april 2020
WvR woensdag 15 april 2020
©2001-2024 WisFaq