Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van een formule

Ik heb de formule A2(b-c)+a/c en gegeven is a=-2, b=3 en c=-4 hoe bereken ik deze?

Luuk
Leerling mbo - dinsdag 14 april 2020

Antwoord

Als $A=a$, dan gaat het als volgt: je vult voor elk symbool de overeenstemmende waarde in:
$a^2 \cdot (b-c) +\frac{a}{c}= (-2)^2 \cdot (3-(-4))+\frac{-2}{-4}=4\cdot7+\frac{1}{2}=28\frac{1}{2}$

js2
dinsdag 14 april 2020

©2001-2025 WisFaq