\require{AMSmath} Het binomium van Newton Het voorbeeld:$\sum\limits_{k = }^n {\left( {\matrix{ n \cr k \cr } } \right)} = 2^n$Waar komt die twee vandaan?Sigma-notatie j hoev Ouder - maandag 13 april 2020 Antwoord Als je naar de driehoek van Pascal kijkt dan geldt dan de som in de $n$-de rij gelijk aan $2^n$ is. Je kunt het beschouwen als een boomdiagram. Bij elke volgende rij twee keer zoveel takken.Rij 0: 1 = 1Rij 1: 1 + 1 = 2Rij 2: 1 + 2 + 1 = 4Rij 3: 1 + 3 + 3 + 1 = 8Rij 4: 1 + 4 + 6 + 4 + 1 = 16...Rij n: 1 + n + ... = 2nNaschrift$\left( {1 + 1} \right)^n = \sum\limits_{k = 0}^n {\left( {\matrix{ n \cr k \cr } } \right)} = 2^n$ WvR maandag 13 april 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het voorbeeld:$\sum\limits_{k = }^n {\left( {\matrix{ n \cr k \cr } } \right)} = 2^n$Waar komt die twee vandaan?Sigma-notatie j hoev Ouder - maandag 13 april 2020
j hoev Ouder - maandag 13 april 2020
Als je naar de driehoek van Pascal kijkt dan geldt dan de som in de $n$-de rij gelijk aan $2^n$ is. Je kunt het beschouwen als een boomdiagram. Bij elke volgende rij twee keer zoveel takken.Rij 0: 1 = 1Rij 1: 1 + 1 = 2Rij 2: 1 + 2 + 1 = 4Rij 3: 1 + 3 + 3 + 1 = 8Rij 4: 1 + 4 + 6 + 4 + 1 = 16...Rij n: 1 + n + ... = 2nNaschrift$\left( {1 + 1} \right)^n = \sum\limits_{k = 0}^n {\left( {\matrix{ n \cr k \cr } } \right)} = 2^n$ WvR maandag 13 april 2020
WvR maandag 13 april 2020
©2001-2024 WisFaq