Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89595 

Re: Re: Re: Examenopgave mbo 79-80

Hoe krijg je dan het punt (1,3) want die √2 is toch de schuine zijde dan zou je (1,1) moeten krijgen of zie ik dat verkeerd?

Mboudd
Leerling mbo - maandag 13 april 2020

Antwoord

Ik had het in eerste instantie zo gedaan:

$
\eqalign{
& O(0,0)\,\,\,en\,\,\,P(4,4) \cr
& S( - 2 + \mu ,\mu ) \cr
& d(O,S) = d(P,S) \cr
& \sqrt {\left( { - 2 + \mu } \right)^2 + \left( \mu \right)^2 } = \sqrt {\left( { - 2 + \mu - 4} \right)^2 + \left( {\mu - 4} \right)^2 } \cr
& \sqrt {\mu ^2 - 4\mu + 4 + \mu ^2 } = \sqrt {\mu ^2 - 12 + 36 + \mu ^2 - 8\mu + 16} \cr
& \sqrt {2\mu ^2 - 4\mu + 4} = \sqrt {2\mu ^2 - 20\mu + 52} \cr
& 2\mu ^2 - 4\mu + 4 = 2\mu ^2 - 20\mu + 52 \cr
& 16\mu = 48 \cr
& \mu = 3 \cr
& S(1,3) \cr}
$

Kijk maar in de tekening. 't Is eenvoudiger dan het lijkt.

WvR
maandag 13 april 2020

©2001-2024 WisFaq