Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89591 

Re: Examenopgave mbo 79-80

Bij b: ik weet dat l=l(1,1)

En s ligt op m s=(2,2)+m(a,b)

Moet ik dan van het gegeven gebruik maken dat een gelijkbenige driehoek bij de tophoek 60° is?

Msar dan krijg ik twee richtingsvectoren voor s

(a,b)=(1,1) of (a,b)=(-1,1)

Dan zou de vector zijn s=(2,2)+l(1,-1) of s=(2,2)+m(1,1) maar dit zijn niet de coördinaten van S.

mboudd
Leerling mbo - zondag 12 april 2020

Antwoord

Er was gegeven: m:(x,y)=(-2,0)+m(1,1). De coördinaten voor een willekeurig punt S wordt:

$
S( - 2 + \mu ,\mu )
$

...en dan verder met $
d(O,S) = d(P,S)
$?

Je kunt ook de middelloodlijn van OS nemen. Snijden met de lijn $l$ geeft je S.

WvR
zondag 12 april 2020

 Re: Re: Examenopgave mbo 79-80 

©2001-2024 WisFaq