Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerste graadsvergelijkingen

Bij een rechthoek is de lengte het dubbel van de breedte. de opp wijzigt niet als we de lengte met 3cm verminderen en de breedte met 4cm vermeerderen. bepaal de oppervlakte.

babett
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 24 maart 2003

Antwoord

Hoi,

Noem de breedte x en de lengte 2x
Dan wordt het dus:

(x+4)·(2x-3)= 2x·x
2x2-3x+8x-12 = 2x2
5x-12 = 0
x = 2,4
2x= 4,8

Nu dus nog controleren of:
2,4 · 4,8
gelijk is aan:
(2,4 + 4)·(4,8 - 3)

...en we zijn er weer uit.

pl
maandag 24 maart 2003

©2001-2025 WisFaq