Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89539 

Re: Re: Re: Examenopgave mbo 76-77

Ik probeer de steunvector te vinden ligt deze nu in het vlak W of erbuiten ik kom namelijk bij het omzetten van de vectorvoorstelling naar vergelijking in de war met het getal d:

3x+y+2z=d welke coördinaat moet ik nu invullen Q?

Mboudd
Leerling mbo - maandag 6 april 2020

Antwoord

Je kunt $S$ en $Q$ invullen. Wat je maar wilt. Als het punt maar in $V$ ligt. Je moet je voorstellen dat je vanuit dat punt twee richtingsvectoren hebt die het vlak opspannen.

$S(0,0,6)$ invullen geeft $d=12$ en $Q(3,1,1)$ invullen geeft $d=12$.

Lukt het dan?

WvR
maandag 6 april 2020

©2001-2025 WisFaq