Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89514 

Re: Standaardafwijking zonder gemiddelde

Nee ik kom hier niet mee verder. Klopt het dan niet dat 0,59·20=11,8 leerlingen zullen slagen? En hoe zou je hiermee precies de standaardafwijking mee kunnen berekenen?

jonas
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 april 2020

Antwoord

Als $n=20$ en $p=0,59$ dan is de verwachtingswaarde oftewel het gemiddelde gelijk aan $
\mu = 20 \cdot 0,59 = 11,8
$.

Je kunt de standaardafwijking $\sigma$ uitrekenen door $n$ en $p$ in te vullen in de andere formule.

Bij vraag b. krijg je $n=1000$ en $p=0,59$.

Zie 3. Binomiale verdeling

WvR
vrijdag 3 april 2020

©2001-2024 WisFaq