\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 89510 Re: Re: Afstand punt tot lijn in een kubus Ik snap niet hoe ze snel aan die wortel notatie komen. Ik krijg:√(36/25 + 9/25 + 4) mboudd Leerling mbo - donderdag 2 april 2020 Antwoord Dat gaat zo: \eqalign{ & \sqrt {\left( {1\frac{1} {5}} \right)^2 + \left( {\frac{3} {5}} \right)^2 + \left( { - 2} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\left( {\frac{6} {5}} \right)^2 + \left( {\frac{3} {5}} \right)^2 + \left( { - 2} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\frac{{36}} {{25}} + \frac{9} {{25}} + 4} = \cr & \sqrt {\frac{{36}} {{25}} + \frac{9} {{25}} + \frac{{100}} {{25}}} = \cr & \sqrt {\frac{{145}} {{25}}} = \cr & \frac{{\sqrt {145} }} {{\sqrt {25} }} = \cr & \frac{{\sqrt {145} }} {5} = \cr & \frac{1} {5}\sqrt {145} \cr} Duidelijk? WvR donderdag 2 april 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap niet hoe ze snel aan die wortel notatie komen. Ik krijg:√(36/25 + 9/25 + 4) mboudd Leerling mbo - donderdag 2 april 2020
mboudd Leerling mbo - donderdag 2 april 2020
Dat gaat zo: \eqalign{ & \sqrt {\left( {1\frac{1} {5}} \right)^2 + \left( {\frac{3} {5}} \right)^2 + \left( { - 2} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\left( {\frac{6} {5}} \right)^2 + \left( {\frac{3} {5}} \right)^2 + \left( { - 2} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\frac{{36}} {{25}} + \frac{9} {{25}} + 4} = \cr & \sqrt {\frac{{36}} {{25}} + \frac{9} {{25}} + \frac{{100}} {{25}}} = \cr & \sqrt {\frac{{145}} {{25}}} = \cr & \frac{{\sqrt {145} }} {{\sqrt {25} }} = \cr & \frac{{\sqrt {145} }} {5} = \cr & \frac{1} {5}\sqrt {145} \cr} Duidelijk? WvR donderdag 2 april 2020
WvR donderdag 2 april 2020
©2001-2025 WisFaq