Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdelingen

Beste ik heb een vraag ter controle.

De vraag luidt als volgt: In een klas scoorden de meisjes gemiddeld 8,5 en de jongens 7,4 op een toets wiskunde. Het gemiddelde van de klas is 8. Er zitten 12 meisjes in die klas. Hoeveel leerlingen telt deze klas?

Nu heb ik volgende gedaan.

t/12=8,5 $\to$ t=102= som van de punten van de meisjes
(102+x)/(12+y)=8 en x/y=7,4 $\to$ x=7,4y

(102+7,4y)/(12+y)=8 $\to$ y= 10

aantal leerlingen: 12+10 =22

Nu is mijn vraag of mijn berekening klopt ?

MVG

Timmy
3de graad ASO - woensdag 1 april 2020

Antwoord

Ziet er prima uit.

js2
woensdag 1 april 2020

©2001-2024 WisFaq