Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89497 

Re: Re: Re: Re: Re: Regelmatige 4-zijdige piramide

Als ik OCT probeer te tekenen krijg ik het niet voor elkaar, maar wel als ik de coördinaten van Q bereken:

Q=(C+T)/2=(-3/2,3/2,2) en P =(3,0,0)

Dan kom ik wel tot de juiste vectorvoorstelling maar hoe bedoelde u eigenlijk teken OCT. Ik zie namelijk hier niet uit de coördinaten van Q af te leiden misschien is dit inzicht ook belangrijk voor een volgende keer.

mboudd
Leerling mbo - woensdag 1 april 2020

Antwoord

q89502img1.gif

Je vertrekt vanuit O. Je gaat dan via de negatieve kant van de $x$-as anderhalf hokje naar links. Je zit dan in het punt R(-1$\frac{1}{2}$,0,0).

Dan ga je op de positieve kant van de $y$-as anderhalf hokje naar rechts. Je zit dan in het punt S(-1$\frac{1}{2}$,1$\frac{1}{2}$,0).

Je moet dan nog 2 hokje omhoog in de $z$-richting. Je zit dan in het punt Q(-1$\frac{1}{2}$,1$\frac{1}{2}$,2).

Zoiets moet het zijn. Helpt dat een beetje?

WvR
woensdag 1 april 2020

©2001-2024 WisFaq