Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89474 

Re: Hoogtelijn berekenen

Hoek C is 120 graden.
En AC is 5 cm.

Zuhal
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 29 maart 2020

Antwoord

q89475img1.gif

Hoek C is 120°, dus is hoek A gelijk aan 30° en hoek B is ook 30°. De basishoeken van een gelijkbenige driehoek zijn gelijk en de drie hoeken samen moet 180° zijn.

Je kun nu met sinus de lengte van de hoogtelijn door C uitrekenen.

$
\eqalign{
& \sin (30^o ) = \frac{h}
{5} \cr
& h = 5 \cdot \sin (30^o ) = 2\frac{1}
{2} \cr}
$

Helpt dat?

WvR
zondag 29 maart 2020

©2001-2024 WisFaq