Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Renteberekening maandelijks op basis van jaarrente

Stel hoofsom is 1.000
rentepercentage 7%
looptijd 8 maanden
(let wel: rente in 2e maand moet ook berekend worden over
het rentebedrag van 1e maand. Dus rente op rente, enz.)
Hier bestaat een formule voor, kunnen jullie me hierbij helpen?
Alvast bedankt

Carola
Iets anders - maandag 24 maart 2003

Antwoord

Algemene formule: eindwaarde = beginwaarde * (1 + intrest)n.

Met n = aantal jaar

Als je n vervangt door het aantal maanden, en de intrestvoet door de maandelijkse intrestvoet moet je er geraken.

De jaarlijkse intrestvoet omzetten naar een maandelijkse doen we als volgt: 1,071/12 = 1,005654145 (of 0,56%)

Ingevuld in de formule geeft dat dan:
1.000 * (1 + 0,005654145)8 = ...

mvg

tg
maandag 24 maart 2003

©2001-2024 WisFaq