\require{AMSmath} Lijn AB loodrecht op een vlak V De volgende vraag lijkt me simpeler dan het lijkt:Gegeven zijn de punten A en B met plaatsvectoren a en b. Lijn AB staat loodrecht op een vlak V.Toon aan dat r·a=r·b als r een richtingsvector is van vlak V. mboudd Leerling mbo - woensdag 25 maart 2020 Antwoord Hallo mboudd,Merk op dat $AB=b-a$. Omdat $AB$ loodrecht staat op $V$ en daarmee op elke richtingsvector van $V$, geldt dat $r \cdot (b-a)=0$. Voldoende?Met vriendelijke groet, FvL woensdag 25 maart 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De volgende vraag lijkt me simpeler dan het lijkt:Gegeven zijn de punten A en B met plaatsvectoren a en b. Lijn AB staat loodrecht op een vlak V.Toon aan dat r·a=r·b als r een richtingsvector is van vlak V. mboudd Leerling mbo - woensdag 25 maart 2020
mboudd Leerling mbo - woensdag 25 maart 2020
Hallo mboudd,Merk op dat $AB=b-a$. Omdat $AB$ loodrecht staat op $V$ en daarmee op elke richtingsvector van $V$, geldt dat $r \cdot (b-a)=0$. Voldoende?Met vriendelijke groet, FvL woensdag 25 maart 2020
FvL woensdag 25 maart 2020
©2001-2024 WisFaq