Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89395 

Re: Vectorvoorstelling bij een hoogtepunt

Bij a is de vectorvoorstelling snel opgesteld maar mijn tekening klopt niet met wat er moet uit komen in het model voor b mijn B gaat ook niet door y=-2 ik heb mijn uitwerking opgestuurd. Bij het model komt er voor B uit (5,-2).

mboudd
Leerling mbo - zondag 22 maart 2020

Antwoord



De hoogtelijn door B staat loodrecht op AC en gaat door H. Dus B moet wel op de lijn y=-2 liggen en dan krijg je:

$
\begin{array}{l}
h_B :\left( {\begin{array}{*{20}c}
x \\
y \\
\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c}
1 \\
{ - 3} \\
\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c}
4 \\
1 \\
\end{array}} \right) \\
y = - 2 \\
- 2 = - 3 + \lambda \Rightarrow \lambda = 1 \\
x = 1 + 1 \cdot 4 = 5 \\
B(5, - 2) \\
\end{array}
$

Meer moet het niet zijn!

Naschrift
In je uitwerking bereken je het snijpunt van de hoogtelijn door C en de lijn door AB. Dat ik ook leuk maar dat was de vraag niet!

WvR
zondag 22 maart 2020

 Re: Re: Vectorvoorstelling bij een hoogtepunt 

©2001-2024 WisFaq