\require{AMSmath} Bepaal een vectorvoorstelling Ik krijg de vergelijking niet netjes opgelost bij het bepalen van een vectorvoorstelling omdat die niet mooi uitkomt:Gegeven lijn k:x-y-2=0Bepaal een vectorvoorstelling van elke lijn door P(2,-1) die lijn k snijdt onder een hoek \phi zó dat |cos\phi|=1/2√2Ik heb k omgevormd tot de vv: (x,y)=(0,-2)+l(1,1)De vectorvoorstellingen van de snijdende lijnen beginnen met (x,y)=(2,-1)+m(a,b)Dan geldt: cos\phi=(|a+b|)/√2√(a2+b2)Dan na links en rechts kwadrateren kom ik op de vergelijking: 3a2+8ab+3b2 die ik niet netjes opgelost krijg. mboudd Leerling mbo - zaterdag 21 maart 2020 Antwoord Ik kom uit op: \eqalign{ & \cos ^2 \varphi = \frac{{\left( {a + b} \right)^2 }} {{2\left( {a^2 + b^2 } \right)}} = \frac{1} {2} \cr & 2\left( {a + b} \right)^2 = 2\left( {a^2 + b^2 } \right) \cr & ... \cr} Dat moet kunnen! Lukt dat? WvR zaterdag 21 maart 2020 Re: Bepaal een vectorvoorstelling ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg de vergelijking niet netjes opgelost bij het bepalen van een vectorvoorstelling omdat die niet mooi uitkomt:Gegeven lijn k:x-y-2=0Bepaal een vectorvoorstelling van elke lijn door P(2,-1) die lijn k snijdt onder een hoek \phi zó dat |cos\phi|=1/2√2Ik heb k omgevormd tot de vv: (x,y)=(0,-2)+l(1,1)De vectorvoorstellingen van de snijdende lijnen beginnen met (x,y)=(2,-1)+m(a,b)Dan geldt: cos\phi=(|a+b|)/√2√(a2+b2)Dan na links en rechts kwadrateren kom ik op de vergelijking: 3a2+8ab+3b2 die ik niet netjes opgelost krijg. mboudd Leerling mbo - zaterdag 21 maart 2020
mboudd Leerling mbo - zaterdag 21 maart 2020
Ik kom uit op: \eqalign{ & \cos ^2 \varphi = \frac{{\left( {a + b} \right)^2 }} {{2\left( {a^2 + b^2 } \right)}} = \frac{1} {2} \cr & 2\left( {a + b} \right)^2 = 2\left( {a^2 + b^2 } \right) \cr & ... \cr} Dat moet kunnen! Lukt dat? WvR zaterdag 21 maart 2020
WvR zaterdag 21 maart 2020
©2001-2025 WisFaq