Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortel van een negatief getal

Wat is de wortel van een negatief getal? Volgens mijn moeder (docent wiskunde) is dat $i$, een imaginair getal. Hetzelfde vind ik op wikipedia. Wat ik ervan begrijp is dat √x·√x=x, maar bij een negatief getal kan dat niet want negatief·negatief=positief. En heeft $i$ een waarde?

Anonie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 17 maart 2020

Antwoord

$i^2=-1$.
Men noemt $i$ de imaginaire eenheid, en definieert de verzameling van complexe getallen $\mathbb{C}=\{a+bi|a,b \in \mathbb{R}\}$.
$i$ is dus dat complexe getal waarvoor het reële deel $a=0$ en het imaginaire deel $b=1$.

Maar misschien moet je wat meer uitleg aan je moeder vragen?


Zie Complexe getallen

js2
dinsdag 17 maart 2020

©2001-2024 WisFaq