\require{AMSmath} Kentallen berekenen Ik krijg de kentallen voor b niet berekend:Gegeven vector a=(4,-3) Bepaal kentallen voor b loodrecht op a:4a1-3a2=04a1=3a2b=(3,4)Bereken nu de kentallen voor vector b als |b|=1 moet zijn.Ik weet niet wat ze bedoelen hier. mboudd Leerling mbo - dinsdag 10 maart 2020 Antwoord De lengte van $b$ moet 1 worden. De lengte van (3,4) is 5, dus de kentallen delen door 5 zou moeten werken. Klopt dat?Je krijgt zo een eenheidsvector. We noemen dit ook wel normaliseren. Zie Wikipedia | eenheidsvector WvR dinsdag 10 maart 2020 Re: Kentallen berekenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg de kentallen voor b niet berekend:Gegeven vector a=(4,-3) Bepaal kentallen voor b loodrecht op a:4a1-3a2=04a1=3a2b=(3,4)Bereken nu de kentallen voor vector b als |b|=1 moet zijn.Ik weet niet wat ze bedoelen hier. mboudd Leerling mbo - dinsdag 10 maart 2020
mboudd Leerling mbo - dinsdag 10 maart 2020
De lengte van $b$ moet 1 worden. De lengte van (3,4) is 5, dus de kentallen delen door 5 zou moeten werken. Klopt dat?Je krijgt zo een eenheidsvector. We noemen dit ook wel normaliseren. Zie Wikipedia | eenheidsvector WvR dinsdag 10 maart 2020
Zie Wikipedia | eenheidsvector
WvR dinsdag 10 maart 2020
©2001-2024 WisFaq