Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorvoorstelling bepalen van een lijn loodrecht op een vlak

Bepaal een vectorvoorstelling van een lijn door P(3,-5,1) loodrecht op vlak V:

v=(3,2,1)+l(-1,2,5)+m(1,-1,2)

Ik heb: n=(a1,a2,a3)

-a1+2a2+5a3=0
a1-a2+2a3=0
---------------+
a2+7a3=0

Stel a3=1
a2+7=0
a2=-7
a1=9

Zodat ik uitkom op v=(3,5,-1)+m(9,-7,1)

In het model staat (3,5,-1)+m(9,7,-1) is dit hetzelfde?

mboudd
Leerling mbo - maandag 9 maart 2020

Antwoord

Uit a3=1 en a2=-7 volgt a1=-9

GHvD
maandag 9 maart 2020

©2001-2024 WisFaq