Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijswoorden in het Nederlands

Is er misschien ergens een document of een site waar wiskundige bewijswoorden in het Engels vertaald zijn naar het Nederlands?

Bijvoorbeeld:

- let=zij
- proof by contradiction=bewijs uit het ongerijmde
- that is=dat wil zeggen??
- thus=?
- so=dus??
- it holds that=het geldt dat

Bij mijn opleiding wordt verwacht dat studenten op magische wijze in het Nederands kunnen bewijzen hoewel alle slides en boek compleet in het Engels staan.

Ik wou hier nog aan toevoegen dat ik wel een keer aan een professor had gevraagd of ik in het Engels mag bewijzen en toen zei de professor dat dat mag, maar op het tentamen zijn practicadocenten/TA's degene die het tentamen nakijken.

Zij hebben wellicht niet gecommuniceerd gekregen dat in het Engels mag worden bewezen en hierdoor misschien strenger nakijken.

Steven
Student universiteit - zondag 8 maart 2020

Antwoord

Ik ben me niet bewust van zo'n document maar je zou, met wat medestudenten, zelf zoiets kunnen maken. Met behulp van Google-translate kom je een heel eind en je zou een docent naar de lijst kunnen laten kijken.

Overigens denk ik dat het bij het nakijken niet zo'n vaart zal lopen. Ik heb regelmatig met student-assistenten zitten nakijken en het ging toch vooral om de wiskundige inhoud van de bewijzen; of het nou Engels of Nederlands is, taalfouten maken we niet zo'n punt van. En je kunt achteraf altijd je werk inzien en vragen waarom iets fout gerekend is.

kphart
maandag 9 maart 2020

©2001-2024 WisFaq