\require{AMSmath} Lijn die een andere lijn snijdt Ik heb bij de volgende vraag mijn uitwerking en een voorbeeld opgestuurd. Ik weet niet of mijn uitwerking goed is ik loop namelijk vast.Gegeven lijn m: 3x+2y-13=0. Bepaal een vectorvoorstelling van elke lijn door de oorsprong die lijn m snijdt onder een hoek zodat |cos(\phi)|=1/√5. mboudd Leerling mbo - donderdag 5 maart 2020 Antwoord \begin{array}{l} v = \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ { - 3} \\ \end{array}} \right) \\ n = \left( {\begin{array}{*{20}c} a \\ b \\ \end{array}} \right) \\ \end{array} \eqalign{ & \left| {\cos \Phi } \right| = \frac{{\left| {2a - 3b} \right|}} {{\sqrt {13} \cdot \sqrt {a^2 + b^2 } }} = \frac{1} {{\sqrt 5 }} \cr & \cos ^2 \Phi = \frac{{\left( {2a - 3b} \right)^2 }} {{13\left( {a^2 + b^2 } \right)}} = \frac{1} {5} \cr} \begin{array}{l} 5\left( {2a - 3b} \right)^2 = 13\left( {a^2 + b^2 } \right) \\ 5\left( {4a^2 - 12ab + 9b^2 } \right) = 13a^2 + 13b^2 \\ 20a^2 - 60ab + 45b^2 = 13a^2 + 13b^2 \\ 7a^2 - 60ab + 32b^2 = 0 \\ 7a^2 - 56ab - 4ab + 32b^2 = 0 \\ 7a(a - 8b) - 4b(a - 8b) = 0 \\ (7a - 4b)(a - 8b) = 0 \\ a = 8b \vee 7a = 4b \\ n = \left( {\begin{array}{*{20}c} 8 \\ 1 \\ \end{array}} \right) \vee n = \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 7 \\ \end{array}} \right) \\ \end{array} Opgelost!:-) WvR donderdag 5 maart 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb bij de volgende vraag mijn uitwerking en een voorbeeld opgestuurd. Ik weet niet of mijn uitwerking goed is ik loop namelijk vast.Gegeven lijn m: 3x+2y-13=0. Bepaal een vectorvoorstelling van elke lijn door de oorsprong die lijn m snijdt onder een hoek zodat |cos(\phi)|=1/√5. mboudd Leerling mbo - donderdag 5 maart 2020
mboudd Leerling mbo - donderdag 5 maart 2020
\begin{array}{l} v = \left( {\begin{array}{*{20}c} 2 \\ { - 3} \\ \end{array}} \right) \\ n = \left( {\begin{array}{*{20}c} a \\ b \\ \end{array}} \right) \\ \end{array} \eqalign{ & \left| {\cos \Phi } \right| = \frac{{\left| {2a - 3b} \right|}} {{\sqrt {13} \cdot \sqrt {a^2 + b^2 } }} = \frac{1} {{\sqrt 5 }} \cr & \cos ^2 \Phi = \frac{{\left( {2a - 3b} \right)^2 }} {{13\left( {a^2 + b^2 } \right)}} = \frac{1} {5} \cr} \begin{array}{l} 5\left( {2a - 3b} \right)^2 = 13\left( {a^2 + b^2 } \right) \\ 5\left( {4a^2 - 12ab + 9b^2 } \right) = 13a^2 + 13b^2 \\ 20a^2 - 60ab + 45b^2 = 13a^2 + 13b^2 \\ 7a^2 - 60ab + 32b^2 = 0 \\ 7a^2 - 56ab - 4ab + 32b^2 = 0 \\ 7a(a - 8b) - 4b(a - 8b) = 0 \\ (7a - 4b)(a - 8b) = 0 \\ a = 8b \vee 7a = 4b \\ n = \left( {\begin{array}{*{20}c} 8 \\ 1 \\ \end{array}} \right) \vee n = \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 7 \\ \end{array}} \right) \\ \end{array} Opgelost!:-) WvR donderdag 5 maart 2020
WvR donderdag 5 maart 2020
©2001-2025 WisFaq