Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89264 

Re: Vectorvoorstelling van deelijnen bepalen

Niet helemaal. Het snijpunt van de steunvector heb ik uitgerekend dat is (5,-4), zodat een vectorvoorstelling van de bistectrice is (5,-4)+....

De richtingsvector van de bissectrice is 5a+b hoe moet ik dat hier bij de vectorvoorstelling van de bistectrice zetten?

mboudd
Leerling mbo - woensdag 4 maart 2020

Antwoord

De steunvector is goed. Uiteindelijk krijg je dan zoiets als dit:

$
\eqalign{
& a = \left( {\matrix{
{ - 1} \cr
1 \cr

} } \right),b = \left( {\matrix{
1 \cr
{ - 7} \cr

} } \right) \cr
& 5a + b = 5 \cdot \left( {\matrix{
{ - 1} \cr
1 \cr

} } \right) + \left( {\matrix{
1 \cr
{ - 7} \cr

} } \right) = \left( {\matrix{
{ - 5} \cr
5 \cr

} } \right) + \left( {\matrix{
1 \cr
{ - 7} \cr

} } \right) = \left( {\matrix{
{ - 4} \cr
{ - 2} \cr

} } \right) \to \left( {\matrix{
2 \cr
1 \cr

} } \right) \cr
& \left( {\matrix{
x \cr
y \cr

} } \right) = \left( {\matrix{
5 \cr
{ - 4} \cr

} } \right) + \rho \left( {\matrix{
2 \cr
1 \cr

} } \right) \cr}
$

Toch?

TIP
Maar er is nog een bissectrice...!


Zie hhofstede - bissectrice

WvR
woensdag 4 maart 2020

 Re: Re: Vectorvoorstelling van deelijnen bepalen 

©2001-2024 WisFaq