Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89192 

Re: Maximale oppervlakte van driehoek

Ik snap de projectie, maar hoe druk je de oppervlakte uit in x. Kom je geen gegevens te kort?

chanta
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 maart 2020

Antwoord

Neem de $x$-coördinaat van B als je variabele. De lengte van BC is dan gelijk aan $10-x$ en de lengte van AB is gelijk aan $f(x)$. Dat ben je al een eind op weg.

q89257img1.gif

De oppervlakte van de driehoek is gelijk aan een half maal zijde maal hoogte. In de tekening is de zijde gelijk aan $10-x$. De hoogte is $f(x)$, dus de formule voor de oppervlakte van de driehoek uitgedrukt in $x$ is:

$
\eqalign{O(x) = \frac{1}
{2}\left( {10 - x} \right) \cdot \sqrt x }
$

Dan moet het wel lukken?

PS
Jij schreef C(12,0) maar ik heb hier C(10,0) genomen. Dat maakt voor het 'idee' niet veel uit maar 't scheelt mij weer een tekening. Ik blijf niet aan de gang...

WvR
maandag 2 maart 2020

©2001-2024 WisFaq