Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand van een punt tot een vlak

Hoe bereken je de afstand van het punt (-3,6,7) tot het vlak z=0?

Als ik de formule toepast, dan krijg ik 0/√0, want u=0, v=0 en w=0. Denk ik.

Alvast bedankt

k
Student universiteit België - donderdag 27 februari 2020

Antwoord

Volledig is de formule van V: $0 \cdot x+ 0 \cdot y+ 1\cdot z+0=0$
De afstand van (-3,6,7) tot V is dan:

$\displaystyle{\frac{|0 \cdot -3+ 0 \cdot 6+ 1\cdot 7+0|}{\sqrt {(0^2+0^2+1^2)}}}=7$

hk
donderdag 27 februari 2020

©2001-2024 WisFaq