Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89220 

Re: Lengte lijnstuk door een kubus berekenen

Nee, eerlijk gezegd niet helemaal. Ik heb eerst wel de afstand van l loodrecht op het grondvlak uitgerekend:

Die noem ik ? Dus: 2/6=?/8$\Rightarrow$?=8/3
En dan PL berekend:
PL=√(82+(8/3)2)=8,6

Ik weet niet of dit een goede stap is.

mboudd
Leerling mbo - donderdag 27 februari 2020

Antwoord

Lijkt me een prima plan. Zou KL niet de helft zijn van PL?. Dan ben je er al!

TIP
Bij ruimtemeetkunde is het meestal een goed idee om figuren in het platte vlak te tekenen, bij voorkeur in de goede verhoudingen met alle gegevens erbij.

Naschrift
Of was het een oefening voor lineaire algebra?

WvR
donderdag 27 februari 2020

 Re: Re: Lengte lijnstuk door een kubus berekenen 

©2001-2024 WisFaq