\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 89213 Re: Coördinaten van een punt op een kromme Voorschrift: x3/3-x2-4/3Met rico = 3Gevraagd: P(x,y)?Ik moet dus naar de vergelijking van de raaklijn y=ax+bWaarvan a=3Naar dan....? heirma 3de graad ASO - maandag 24 februari 2020 Antwoord Het gaat (kennelijk) om de functie $f(x)=\frac{1}{3}x^3-x^2-\frac{4}{3}$.Bepaal de afgeleide $f'(x)$ en los de vergelijking $f'(x)=3$ op.Dit geeft je 2 mogelijke kandidaten voor punten waar de afgeleide (oftewel de richtinggscoëfficiënt) gelijk aan 3 is. Vul de $x$-waarden in bij het functievoorschrift van $f$.Je hebt dan de coördinaten van twee punten.Zou dat lukken? WvR maandag 24 februari 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voorschrift: x3/3-x2-4/3Met rico = 3Gevraagd: P(x,y)?Ik moet dus naar de vergelijking van de raaklijn y=ax+bWaarvan a=3Naar dan....? heirma 3de graad ASO - maandag 24 februari 2020
heirma 3de graad ASO - maandag 24 februari 2020
Het gaat (kennelijk) om de functie $f(x)=\frac{1}{3}x^3-x^2-\frac{4}{3}$.Bepaal de afgeleide $f'(x)$ en los de vergelijking $f'(x)=3$ op.Dit geeft je 2 mogelijke kandidaten voor punten waar de afgeleide (oftewel de richtinggscoëfficiënt) gelijk aan 3 is. Vul de $x$-waarden in bij het functievoorschrift van $f$.Je hebt dan de coördinaten van twee punten.Zou dat lukken? WvR maandag 24 februari 2020
WvR maandag 24 februari 2020
©2001-2024 WisFaq