Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89174 

Re: Re: Re: Toon aan dat het stelsel onafhankelijk is

Ok, dat is nu gelukt kunt u kijken of dat goed is en de vervolg vraag b lukt me niet om af te maken het vervolg van de vraag (b)



b) Een lijn m is bepaald door de punten A en B.
A is het eindpunt van de vector OA=a,B van de vector OB=b.
Lijn m gaat niet door de oorsprong.
P is een willekeurig punt van m, waarvoor geldt PA=k.PB (k ongelijk 1)
Toon aan: als P het eindpunt van een vector OP=p, geldt p=(a-kb)/(1-k).

mboudd
Leerling mbo - zondag 16 februari 2020

Antwoord

De eerste oplossing is in orde.
Bij de tweede moet je even doorzetten, je hebt al
$$p=a-k\cdot b+k\cdot p
$$breng $k\cdot p$ naar links en haal $p$ buiten de haakjes:
$$(1-k)p=a-k\cdot b
$$

kphart
maandag 17 februari 2020

©2001-2024 WisFaq