Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte vlakken

Bepaal een vergelijking van het vlak B dat de rechte c met vergelijking x+3y-5=0 en -3y-2z+3=0 omvat en loodrecht staat op het Vlak D x-2y+3z+7=0 door vlak B te beschouwen als een exemplaar van een slakkenwaaier door de rechte c.

Anna
3de graad ASO - zondag 16 februari 2020

Antwoord

1. Stel de vergelijking van een vlakkenwaaier door c op.
2. Zoek de parameters zó dat je dat vlak uit de waaier kiest waarvoor de normaalvector loodrecht op de normaalvector van D staat.

js2
zondag 16 februari 2020

 Re: Loodrechte vlakken 

©2001-2024 WisFaq