\require{AMSmath} Afgeleide van het product van 2 veeltermen Ik heb nog steeds een probleem met:D((x2-4)3·(4x2-x)2)Moet ik de productregel combineren met de kettingregel?Ik zou graag alle stappen willen zien,waarvoor dank! heirma 3de graad ASO - zaterdag 15 februari 2020 Antwoord Je vraag stond al in de wachtrij maar ik geef je vast een begin. Dat kan je 's kijken hoe ver je komt.$\eqalign{ & D\left( {\left( {x^2 - 4} \right)^3 \cdot \left( {4x^2 - x} \right)^2 } \right) = \cr & D\left( {\left( {x^2 - 4} \right)^3 } \right) \cdot \left( {4x^2 - x} \right)^2 + \left( {x^2 - 4} \right)^3 \cdot D\left( {\left( {4x^2 - x} \right)^2 } \right) = \cr & 3\left( {x^2 - 4} \right)^2 \cdot 2x \cdot \left( {4x^2 - x} \right)^2 + \left( {x^2 - 4} \right)^3 \cdot 2\left( {4x^2 - x} \right) \cdot \left( {8x - 1} \right) = \cr & ... \cr}$Dan zoveel mogelijk gemeenschappelijke termen buiten haakjes halen. Zou het zo lukken?Afgeleide van 2 veeltermen WvR zondag 16 februari 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb nog steeds een probleem met:D((x2-4)3·(4x2-x)2)Moet ik de productregel combineren met de kettingregel?Ik zou graag alle stappen willen zien,waarvoor dank! heirma 3de graad ASO - zaterdag 15 februari 2020
heirma 3de graad ASO - zaterdag 15 februari 2020
Je vraag stond al in de wachtrij maar ik geef je vast een begin. Dat kan je 's kijken hoe ver je komt.$\eqalign{ & D\left( {\left( {x^2 - 4} \right)^3 \cdot \left( {4x^2 - x} \right)^2 } \right) = \cr & D\left( {\left( {x^2 - 4} \right)^3 } \right) \cdot \left( {4x^2 - x} \right)^2 + \left( {x^2 - 4} \right)^3 \cdot D\left( {\left( {4x^2 - x} \right)^2 } \right) = \cr & 3\left( {x^2 - 4} \right)^2 \cdot 2x \cdot \left( {4x^2 - x} \right)^2 + \left( {x^2 - 4} \right)^3 \cdot 2\left( {4x^2 - x} \right) \cdot \left( {8x - 1} \right) = \cr & ... \cr}$Dan zoveel mogelijk gemeenschappelijke termen buiten haakjes halen. Zou het zo lukken?Afgeleide van 2 veeltermen WvR zondag 16 februari 2020
WvR zondag 16 februari 2020
©2001-2024 WisFaq