Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17246 

Re: Vraagstukken oplossen mbv matrix

Wat is de matrix dan? Want bij mijn matrix kom ik bij b uit op 0 kg.

dybala
3de graad ASO - woensdag 12 februari 2020

Antwoord

Het stelsel van de drie vergelijkingen in x, y en z kun je gewoon oplossen door het elimineren van bijvoorbeeld de variabele z. Dat gaat vrij snel vanwege de simpele vergelijking z = 2x. Je vindt x = 1000/3 en inderdaad y = 0 en z = 2000/3.

Dit aantal kilo’s overschrijdt niet de aanwezige voorraden dus de bestelling is leverbaar.

Het lijkt me weinig zinvol om hier een matrix bij te willen halen.

Wat je vraag betreft over de derde vergelijking: het gegeven was dat er 150 kg stikstof in het mengsel moest zitten.

MBL
donderdag 13 februari 2020

©2001-2024 WisFaq