Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89147 

Re: Rekenkundige rijen

Bedankt voor de verduidelijking.

Is het mogelijk om de laatste stap nog uit te werken? Ik zie niet direct hoe je van 2t0 + 12v = 0 naar de oplossing t0=18 en v=-3 komt.
Alvast bedankt.

Wendy
2de graad ASO - woensdag 12 februari 2020

Antwoord

Dat doe je ook niet. Je hebt twee vergelijkingen die je samen moet oplossen (stelsel).

$2t_0+12v=0$
$3t_0+6v=36$

Uit de eerste vergelijking vind je $t_0=-6v$. Vul dit in in de tweede vergelijking en je vind de waarde voor $v$. Vul deze waarde voor $v$ in de vergelijking in en je vind de waarde voor $t_0$.

js2
donderdag 13 februari 2020

©2001-2024 WisFaq