\require{AMSmath} Plotten op TI-89 Hoe kan ik de vergelijking (y+3)2=-4(x-1) plotten op mijn Ti-89? piet Student hbo - zondag 23 maart 2003 Antwoord De vergelijking is in deze vorm niet te plotten.Hij zal omgezet moeten worden in de vorm:y = ....Dit gaat als volgt:(y+3)2=-4(x-1)y+3 = √(-4(x-1)) of y+3 = -√(-4(x-1))y = √(-4(x-1)) - 3 of y = -√(-4(x-1)) - 3Deze twee vergelijkingen kun je in het functiescherm (Y=)invoeren bij y1= en y2= :Op een kijkvenster van xmin=-5, xmax=1, ymin=-8, ymax=2 levert dat de volgende plot: wh maandag 24 maart 2003 Re: Plotten op TI-89 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik de vergelijking (y+3)2=-4(x-1) plotten op mijn Ti-89? piet Student hbo - zondag 23 maart 2003
piet Student hbo - zondag 23 maart 2003
De vergelijking is in deze vorm niet te plotten.Hij zal omgezet moeten worden in de vorm:y = ....Dit gaat als volgt:(y+3)2=-4(x-1)y+3 = √(-4(x-1)) of y+3 = -√(-4(x-1))y = √(-4(x-1)) - 3 of y = -√(-4(x-1)) - 3Deze twee vergelijkingen kun je in het functiescherm (Y=)invoeren bij y1= en y2= :Op een kijkvenster van xmin=-5, xmax=1, ymin=-8, ymax=2 levert dat de volgende plot: wh maandag 24 maart 2003
wh maandag 24 maart 2003
©2001-2024 WisFaq