\require{AMSmath} Afgeleide bepalen Hoe bepaal ik de afgeleide van f(x)=(3x2)1/3 -(5x)1/2 Arun Student hbo - zondag 9 februari 2020 Antwoord Ik ga er vanuit dat de breuken 1/3 en 1/2 machten zijn. Dan doe je dat als volgt:$f'(x)= \frac{1}{3} (3x^2)^{-2/3}\cdot (3x^2)'-\frac{1}{2}(5x)^{-1/2}\cdot (5x)'$$f'(x)=\dfrac{6x}{3(3x^2)^{2/3}}-\dfrac{5}{2(5x)^{1/2}} $Dat wordt dan meestal nog herschreven:$f'(x)=\dfrac{2x}{(\sqrt[3]{3x^2})^{2}}-\dfrac{5}{2\sqrt{5x}}$. js2 zondag 9 februari 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal ik de afgeleide van f(x)=(3x2)1/3 -(5x)1/2 Arun Student hbo - zondag 9 februari 2020
Arun Student hbo - zondag 9 februari 2020
Ik ga er vanuit dat de breuken 1/3 en 1/2 machten zijn. Dan doe je dat als volgt:$f'(x)= \frac{1}{3} (3x^2)^{-2/3}\cdot (3x^2)'-\frac{1}{2}(5x)^{-1/2}\cdot (5x)'$$f'(x)=\dfrac{6x}{3(3x^2)^{2/3}}-\dfrac{5}{2(5x)^{1/2}} $Dat wordt dan meestal nog herschreven:$f'(x)=\dfrac{2x}{(\sqrt[3]{3x^2})^{2}}-\dfrac{5}{2\sqrt{5x}}$. js2 zondag 9 februari 2020
js2 zondag 9 februari 2020
©2001-2024 WisFaq