Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële functie

y=x·2x
Een horizontale lijn snijdt de grafiek in twee punten die afstand 2 tot elkaar hebben. Noem de x-coordinaat van het punt met de kleinste x-coordinaat p.
Opdracht: stel een vergelijking voor p op en los de vergelijking op langs de algebra weg.

Kunt u deze aub uitleggen?
Alvast bedankt!

Koen
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 maart 2003

Antwoord

Bij p en p+2 heb je dezelfde functiewaarden
Dat betekent dus dat p·2p=(p+2)·2p+2
ofwel p·2p=(p+2)·4·2p dat moet je toch op een idee brengen

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 23 maart 2003

©2001-2024 WisFaq