\require{AMSmath} Sigma in een formule Als in een formule het sigmateken voorkomt, wat is dan de berekening? Pier F Iets anders - zaterdag 18 januari 2020 Antwoord Een voorbeeld:$\sum\limits_{k = 1}^n {k^2 + 1}$Het somteken betekent dan de som van $k^2+1$ voor $k=1$ tot en met $n$. Dus als (bijvoorbeeld) $n=3$ dan krijg je:$\eqalign{ & \sum\limits_{k = 1}^3 {k^2 + 1} = \left( {1^2 + 1} \right) + \left( {2^2 + 1} \right) + \left( {3^2 + 1} \right) \cr & \sum\limits_{k = 1}^3 {k^2 + 1} = 1 + 1 + 4 + 1 + 9 + 1 \cr & \sum\limits_{k = 1}^3 {k^2 + 1} = 17 \cr}$Op Het somteken staat nog een voorbeeld met $n$ is oneindig. WvR zaterdag 18 januari 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als in een formule het sigmateken voorkomt, wat is dan de berekening? Pier F Iets anders - zaterdag 18 januari 2020
Pier F Iets anders - zaterdag 18 januari 2020
Een voorbeeld:$\sum\limits_{k = 1}^n {k^2 + 1}$Het somteken betekent dan de som van $k^2+1$ voor $k=1$ tot en met $n$. Dus als (bijvoorbeeld) $n=3$ dan krijg je:$\eqalign{ & \sum\limits_{k = 1}^3 {k^2 + 1} = \left( {1^2 + 1} \right) + \left( {2^2 + 1} \right) + \left( {3^2 + 1} \right) \cr & \sum\limits_{k = 1}^3 {k^2 + 1} = 1 + 1 + 4 + 1 + 9 + 1 \cr & \sum\limits_{k = 1}^3 {k^2 + 1} = 17 \cr}$Op Het somteken staat nog een voorbeeld met $n$ is oneindig. WvR zaterdag 18 januari 2020
WvR zaterdag 18 januari 2020
©2001-2024 WisFaq