Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoek als een verzameling

Gevraagd wordt om de verzameling punten te vinden die ingesloten wordt door de driehoek (0,0) en (0, $\pi$/2) en ($\pi$/2, 0). De 'lijnen' die deze driehoek sluiten horen niet bij de gevraagde verzameling. Het beste wat ik tot nu toe kan bedenken: Driehoek = {(x,y) | 0 $<$ x $<$ $\pi$/2, 0 $<$ y $<$ $\pi$/2, y $<$ $\pi$/2 - x}. Die laatste eis klopt nog niet en ik weet niet wat wel correct is. Hulp is gewenst.

Melvin
Student universiteit - zondag 12 januari 2020

Antwoord

Je bent er eigenlijk al: combineer de laatste twee:
$$\bigl\{(x,y): 0 < x < \frac\pi2 \mbox{ en }0 < y < \frac\pi2-x\bigr\}
$$

kphart
zondag 12 januari 2020

©2001-2024 WisFaq