\require{AMSmath} Voor welke x zijn de vectoren afhankelijk? Voor welke x zijn de volgende vectoren afhankelijk?a=(x,1,-3) ; b=(4,2,1) en c= (1,-4,5)Ik heb: x=4+l ·4 4x=16+4l 1=2-4l ·1 1=2-4l + 4x+1=14 x=13/4In het antwoord staat echter x= -21/2 hoe kan dat? mboudd Leerling mbo - woensdag 8 januari 2020 Antwoord Ik volg niet helemaal wat je aan het doen bent.Volgens mij zit het zo dat als je kan laten zien dat je $a$ kan maken als lineaire combinatie van $b$ en $c$ dan zijn de 3 vectoren afhankelijk.Er geldt:$\begin{array}{l} \left( {\begin{array}{*{20}c} x \\ 1 \\ { - 3} \\\end{array}} \right) = \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 2 \\ 1 \\\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ { - 4} \\ 5 \\\end{array}} \right) \\ \left\{ \begin{array}{l} 4\lambda + \mu = x \\ 2\lambda - 4\mu = 1 \\ \lambda + 5\mu = - 3 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Uit de onderste twee vergelijking kan je berekenen:$\left\{ \begin{array}{l} \lambda = - \frac{1}{2} \\ \mu = - \frac{1}{2} \\ \end{array} \right.$Dus geldt:$x = 4\lambda + \mu \Rightarrow x = 4 \cdot - \frac{1}{2} + - \frac{1}{2} = - 2\frac{1}{2}$Meer moet het niet zijn! WvR woensdag 8 januari 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor welke x zijn de volgende vectoren afhankelijk?a=(x,1,-3) ; b=(4,2,1) en c= (1,-4,5)Ik heb: x=4+l ·4 4x=16+4l 1=2-4l ·1 1=2-4l + 4x+1=14 x=13/4In het antwoord staat echter x= -21/2 hoe kan dat? mboudd Leerling mbo - woensdag 8 januari 2020
Ik heb: x=4+l ·4 4x=16+4l 1=2-4l ·1 1=2-4l + 4x+1=14 x=13/4
mboudd Leerling mbo - woensdag 8 januari 2020
Ik volg niet helemaal wat je aan het doen bent.Volgens mij zit het zo dat als je kan laten zien dat je $a$ kan maken als lineaire combinatie van $b$ en $c$ dan zijn de 3 vectoren afhankelijk.Er geldt:$\begin{array}{l} \left( {\begin{array}{*{20}c} x \\ 1 \\ { - 3} \\\end{array}} \right) = \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c} 4 \\ 2 \\ 1 \\\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c} 1 \\ { - 4} \\ 5 \\\end{array}} \right) \\ \left\{ \begin{array}{l} 4\lambda + \mu = x \\ 2\lambda - 4\mu = 1 \\ \lambda + 5\mu = - 3 \\ \end{array} \right. \\ \end{array}$Uit de onderste twee vergelijking kan je berekenen:$\left\{ \begin{array}{l} \lambda = - \frac{1}{2} \\ \mu = - \frac{1}{2} \\ \end{array} \right.$Dus geldt:$x = 4\lambda + \mu \Rightarrow x = 4 \cdot - \frac{1}{2} + - \frac{1}{2} = - 2\frac{1}{2}$Meer moet het niet zijn! WvR woensdag 8 januari 2020
WvR woensdag 8 januari 2020
©2001-2025 WisFaq