\require{AMSmath} Differentieren van sinx x Kan iemand mij vertellen waarom de afgeleide van: (sin(x))x = sin(x)x·(ln(sin(x))+x·cos(x)/sin(x)) Ik dacht namelijk dat het gewoon sin(x)x·(ln(sin(x))·(cos(x)) moest zijn (kettingregel). Ik snap dus niet waar dat stukje van +x·cos(x)/sin(x)) vandaan komt?? Arno v Student universiteit - zondag 23 maart 2003 Antwoord Dit is niet 'zomaar' een functie. Het lijkt een beetje op de aanpak van de afgeleide van f(x)=xx (Zie Wat is de afgeleide van f(x)=xx?). Dus schrijf f(x) als: f(x)=(sin(x))x=ex·ln(sin(x)) ...en dan rolt de rest er vanzelf uit... hoop ik. WvR zondag 23 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand mij vertellen waarom de afgeleide van: (sin(x))x = sin(x)x·(ln(sin(x))+x·cos(x)/sin(x)) Ik dacht namelijk dat het gewoon sin(x)x·(ln(sin(x))·(cos(x)) moest zijn (kettingregel). Ik snap dus niet waar dat stukje van +x·cos(x)/sin(x)) vandaan komt?? Arno v Student universiteit - zondag 23 maart 2003
Arno v Student universiteit - zondag 23 maart 2003
Dit is niet 'zomaar' een functie. Het lijkt een beetje op de aanpak van de afgeleide van f(x)=xx (Zie Wat is de afgeleide van f(x)=xx?). Dus schrijf f(x) als: f(x)=(sin(x))x=ex·ln(sin(x)) ...en dan rolt de rest er vanzelf uit... hoop ik. WvR zondag 23 maart 2003
WvR zondag 23 maart 2003
©2001-2024 WisFaq