Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen van een scherphoekige driehoek met hoogtelijn AD en BE

Hi het lukt me niet de volgende tekening te maken:

Ik moet een scherphoekige driehoek tekenen met hoogtelijn AD en BE. Het snijpunt van AD en BE is O.
Vector OA=a, OB=b, en OC=c.

En dan de vraag die ik moet beantwoorden:

Welke lijn wordt voorgesteld door:

1. x=b+l(c-a)
2. x=a+mc.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 3 januari 2020

Antwoord

Teken eerst een willekeurige scherphoekige driehoek ABC. Teken hierin de hoogtelijn vanuit A, het snijpunt met zijde BC noem je D. Teken ook de hoogtelijn vanuit B, het snijpunt met zijde AC noem je E.

Het snijpunt van deze hoogtelijnen noem je O. Je kunt door O een horizontale x-as en verticale y-as tekenen, maar dit is voor het beantwoorden van de vragen niet nodig.

Je kunt de gevraagde lijnen in woorden beschrijven, bv: een lijn door punt ...., evenwijdig aan ....

GHvD
zaterdag 4 januari 2020

 Re: Tekenen van een scherphoekige driehoek met hoogtelijn AD en BE 

©2001-2024 WisFaq