Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88911 

Re: Uitdrukken van coordinaten in vectoren

Ik kom niet bij b uit PQ voor een vectorvoorstelling, ik zie dat de vector PQ moet beginnen met 3/4b maar dan zie ik het niet ik zie wel dat PQ+3/4b=q zodat PQ=q-3/4b ik zie in het antwoord wat anders staan n.l.:
PQ=3/4b+l(1/2a-1/4b): PQ=3/4b+m(2a-b), hoe ze hier aan komen weet ik niet.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 3 januari 2020

Antwoord

Heb je al een uitdrukking voor de vector $\vec{PQ}$. Zo ja, vertel eens, zo nee, dat doe je door de plaatsvector van het eindpunt af te trekken van de plaatsvector van het beginpunt.
Lukt dit?

js2
zondag 5 januari 2020

 Re: Re: Uitdrukken van coordinaten in vectoren  

©2001-2024 WisFaq