Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 88911 

Re: Uitdrukken van coordinaten in vectoren

Ja, dit heb ik allemaal opnieuw gedaan en dat is gelukt, bij b kom echter niet verder van begrip om PQ uit te drukken in a en b behalve de steunvector:

PQ=3/4b+..... ik heb al naar het antwoord gekeken maar daar word ik ook niet wijzer van...

Mboudd
Leerling mbo - dinsdag 31 december 2019

Antwoord

Je hebt de plaatsvectoren voor P en Q. Noem die $\vec{p}=\frac{3}{4}\vec{b}$ en $\vec{q}=\frac{1}{2}(\vec{a}+\vec{b})$. Je weet dan dat $\vec{PQ}=\vec{q}-{p}$. Invullen geeft je nu een uitdrukking voor $\vec{PQ}.$ Kun je zo verder?

js2
dinsdag 31 december 2019

©2001-2024 WisFaq