Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afhankeijk en onafhanlijkheid van vectoren in Rē

Ik moet de volgende vraag beantwoorden. Ik heb er geen antwoord op gehad. Het antwoordenboek geeft een antwoord wat ik niet begrijp:

Gegeven zijn 2 vectoren a en b met a$\ne$0, b$\ne$0 en |a|$\ne$|b|

Kan aan de lineaire combinatie l(3a+b)+m(2a+2/3b)=0 worden voldaan zonder dat l=m=0?

Er staat: ja bijvoorbeeld: l=2 en m=-3$\Rightarrow$(3a+b)=1 1/2(2a+2/3b) dus afhankelijk.

Wat 't precies inhoud weet ik niet.

mboudd
Leerling mbo - maandag 30 december 2019

Antwoord

Het deel voor de $\Rightarrow$ is het volledige antwoord, reken maar na: $2(3a+b)-3(2a+\frac23b)=0$.
Wat achter de pijl komt is slechts extra informatie; waarom dat zo slecht is opgeschreven begrijp ik niet.

kphart
maandag 30 december 2019

©2001-2024 WisFaq