\require{AMSmath} Wortels Hoe kun je uit de vector met lengte √(1/2)2+(3.5)2)=√(16,25) de wortel van 2.5√2 maken? Ik zie dat dit hetzelfde is maar mijn antwoord is het eerste en van het boek het tweede. mboudd Leerling mbo - dinsdag 24 december 2019 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & \sqrt {\left( {\frac{1}{2}} \right)^2 + \left( {3\frac{1}{2}} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\left( {\frac{1}{2}} \right)^2 + \left( {\frac{7}{2}} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\frac{1}{4} + \frac{{49}}{4}} = \cr & \sqrt {\frac{{50}}{4}} = \cr & \sqrt {\frac{{25 \cdot 2}}{4}} = \cr & \frac{5}{2}\sqrt 2 = \cr & 2\frac{1}{2}\sqrt 2 \cr}$Zoek de kwadraten! WvR dinsdag 24 december 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je uit de vector met lengte √(1/2)2+(3.5)2)=√(16,25) de wortel van 2.5√2 maken? Ik zie dat dit hetzelfde is maar mijn antwoord is het eerste en van het boek het tweede. mboudd Leerling mbo - dinsdag 24 december 2019
mboudd Leerling mbo - dinsdag 24 december 2019
Dat gaat zo:$\eqalign{ & \sqrt {\left( {\frac{1}{2}} \right)^2 + \left( {3\frac{1}{2}} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\left( {\frac{1}{2}} \right)^2 + \left( {\frac{7}{2}} \right)^2 } = \cr & \sqrt {\frac{1}{4} + \frac{{49}}{4}} = \cr & \sqrt {\frac{{50}}{4}} = \cr & \sqrt {\frac{{25 \cdot 2}}{4}} = \cr & \frac{5}{2}\sqrt 2 = \cr & 2\frac{1}{2}\sqrt 2 \cr}$Zoek de kwadraten! WvR dinsdag 24 december 2019
WvR dinsdag 24 december 2019
©2001-2024 WisFaq