\require{AMSmath} Bepaal de primitieve van f Fegeven is de functie f gedefinieerd door f(x)=(-4x)/(x2-1)3Bepaal de primitieve functie F van f waarvan de grafiek door (2,1) gaatIk heb F(x)=-ln(x2-1)3+2ln27Ik weet niet waar ik een fout maak bij het primitiveren er moet uitkomen volgens het antwoord:1/(x2-1)2+8/9. Ik heb mijn uitwerking opgestuurd. mboudd Leerling mbo - zondag 22 december 2019 Antwoord Het heeft met $\ln(x)$ weinig te maken. Je krijgt op een gegeven moment:$\eqalign{\int {\frac{{ - 2}}{{t^3 }}} \,\,dx }$So far so good. De primitieve zal dan iets moeten zijn als:$\eqalign{F=\frac{1}{{t^2 }} + C}$Ga maar na! Dan lukt het wel. WvR zondag 22 december 2019 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Fegeven is de functie f gedefinieerd door f(x)=(-4x)/(x2-1)3Bepaal de primitieve functie F van f waarvan de grafiek door (2,1) gaatIk heb F(x)=-ln(x2-1)3+2ln27Ik weet niet waar ik een fout maak bij het primitiveren er moet uitkomen volgens het antwoord:1/(x2-1)2+8/9. Ik heb mijn uitwerking opgestuurd. mboudd Leerling mbo - zondag 22 december 2019
mboudd Leerling mbo - zondag 22 december 2019
Het heeft met $\ln(x)$ weinig te maken. Je krijgt op een gegeven moment:$\eqalign{\int {\frac{{ - 2}}{{t^3 }}} \,\,dx }$So far so good. De primitieve zal dan iets moeten zijn als:$\eqalign{F=\frac{1}{{t^2 }} + C}$Ga maar na! Dan lukt het wel. WvR zondag 22 december 2019
WvR zondag 22 december 2019
©2001-2024 WisFaq