Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte tussen derdegraadsfunctie en een lijn

Ik kom bij de volgende opgave vast te lopen bij het willen tekenen van de functie f na functieonderzoek.

Ik snap niet dat ik na het bereken van de extreme waarden van f bij het teken schema bij -2 een maximum behoor te krijgen maar als ik het punt invul krijg ik f(-2) =-8 dus een minimum en bij 2/3 aan de hand van dalend naar stijgend behoor ik een minimum te hebben maar als ik het punt invul f(2/3) krijg ik een maximum.

Kan iemand mij vertellen wat ik hier fout heb gedaan? Ik heb de uitwerking opgestuurd.

Gegeven zijn de functies f(x)=-x3-2x2+4x en g(x)=x
  • Bereken de oppervlakte van de vlakdelen, ingesloten door de grafiek van f en de lijn y=x

mboudd
Leerling mbo - zondag 22 december 2019

Antwoord

Je hebt bij het oplossen een minteken uit de afgeleide gehaald. Die moet bij het maken van het tekenschema wel teruggestopt worden. Dan komt alles goed.

kphart
zondag 22 december 2019

©2001-2024 WisFaq